Duurzamer vastgoed? Ga samen met ons op duurzaamheids- reis!

Duurzaamheidsreis

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Dit met het doel om scholen, zorg en het bedrijfsleven te verduurzamen en zo de negatieve impact op onze mooie planeet te reduceren.

Gydz biedt een helpende hand om duurzaamheidsambities te omschrijven, implementeren en te borgen voor een compleet vastgoedportfolio. Dat doen we door middel van een concreet stappenplan:

Klik op de afbeelding voor een schermvullende weergave

Stap 1. Nulmeting beleid & Energie

De eerste stap in de duurzaamheidsreis is het meten van energieprestaties en vaststellen van de CO2-footprint door energiemonitoring. Zo kennen we de prestaties van het vastgoed en stellen we vast waar de grootste kans(en) voor verduurzaming liggen.

Stap 2. Visie & Ambitie

In deze stap worden de duurzaamheidsdoelstellingen en ambities van de organisatie vastgesteld. Het resultaat is een document met ambities, doelstellingen, huisvestingsuitgangspunten en wettelijke verplichtingen waar de scenario's voor verduurzaming in latere stappen op kunnen worden gebaseerd.

Stap 3. Gebouwopnames

Tijdens deze stap worden mogelijke verduurzamingsmaatregelen geïnventariseerd en vastgelegd in een energiescan per locatie.

Stap 4. Scenario's voor verduurzaming

Na het vaststellen van de energiescan en doelstellingen, vullen we de CO2-reductietool in, koppelen we maatregelen aan vervangingsmomenten, en presenteren we scenario’s voor CO2-reductie. Er zijn altijd meerdere routes mogelijk die naast elkaar worden gepresenteerd.

Stap 5. CO2-routekaart

Na vaststelling van het uit te voeren scenario volgt het maatregelenpakket en wordt een routekaart opgesteld. Deze routekaart is een praktische vertaalslag van het gekozen scenario naar een concrete projectplanning. Zo wordt duidelijk wanneer welke investering moet worden gedaan, wat deze oplevert en hoe deze optimaal kan worden gecombineerd met een natuurlijk vervangingsmoment (MJOP).

Stap 6. Implementeren maatregelen en borgen voortgang

De duurzaamheidsreis is vastgesteld en gaat van start! Gydz blijkt betrokken bij de uitvoering en meet middels energiemonitoring of de beoogde ambities daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Kortom:  jij bepaalt de eindbestemming, wij helpen je graag met de weg er naar toe!

Samen bepalen we de route tot verduurzaming die past bij de organisatie. Door onze kennis en ervaring met de EED, informatieplicht en verschillende Greendeals zorgen we voor de juiste aansluiting bij wet- en regelgeving. Daarbij betrekken we medewerkers en gebruikers van gebouwen omdat hier een belangrijke sleutel zit tot het succesvol implementeren van een duurzaamheidsambitie.  

Benieuwd naar de duurzaamheidsreis in de praktijk?

Lees de customer case van OMO

Lees de customer case van Gemeente Waalwijk

Wil jij ook aan de slag met de verduurzaming van jouw vastgoedportfolio? Neem contact met ons op en we gaan samen op duurzaamheidsreis.

Neem direct contact met ons op:

Neem contact op met
Rob
E-mail
E-mail via
Telefoon

Laat je gegevens achter en we helpen je op weg!

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
info@gydz.nl
Zoek je een combinatie van onze diensten? Dat kan ook!