Gydz Helpt Prisma Met Duurzame Initiatieven
Als zorgorganisatie met meer dan 130 locaties streeft Prisma naar het aanbieden van een gezonde en duurzame woon-, werk en leefomgeving voor cliënten en medewerkers. Gydz ondersteunt Prisma bij het invullen van deze doelstellingen.

Prisma is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Of dat nu veel of weinig zorg betekent. Als zorgorganisatie met meer dan 130 locaties streeft Prisma naar het aanbieden van een gezonde en duurzame woon-, werk en leefomgeving voor cliënten en medewerkers. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarmee bijdragen aan een duurzame omgeving staat hoog op de agenda bij Prisma.

Om deze ambitie waar te maken, is Prisma aangesloten bij de Green Deal Hart van Brabant en de Green Deal Breda 2.0. De Green Deal helpt zorgorganisaties bij het verbeteren van milieuprestaties door onder meer energie te besparen, efficiënter met afval, water en voedselverspilling om te gaan en de vervoersbewegingen van personeel in kaart te brengen. Gydz ondersteunt Prisma bij het invullen van deze doelstellingen.

Certificering behaald

Eind 2020 heeft Prisma zich voor een deel van haar vastgoed gecertificeerd volgens de Milieuthermometer, niveau brons. Gydz heeft hierbij kunnen ondersteunen door tools te leveren voor het energiebeheer en met een CO2-reductieplan voor 85 locaties. Met de Gydz SmartScan werd voor al deze 85 locaties een korte, maar krachtige rapportage gemaakt over welke duurzaamheidsinitiatieven Prisma per gebouw kan doorvoeren. Hierdoor werd in één oogopslag duidelijk hoe het pand op dit moment presteert, waar bespaarmogelijkheden liggen en hoeveel de initiatieven kosten.

Integratie met de MPZ CO2-reductietool

Prisma maakte al gebruik van de Milieuplatform Zorg CO2-reductietool. Met maatwerk sloten we hierop aan en zijn de resultaten uit alle 85 gebouwopnames verwerkt in deze CO2-reductietool. Daarmee kreeg Prisma niet alleen inzicht in wat bespaard kan worden per gebouw, maar ook binnen de totale vastgoedportefeuille.

Energiemonitoring

Naast het verduurzamen van gebouwen, is er ook veel winst te behalen in het gebruik van een gebouw. Alle energie die niet verbruikt wordt, hoeft ook niet bespaard te worden. Daarom verzorgen wij de energiemonitoring voor Prisma op geselecteerde locaties. Middels het Gydz-portaal maken we de energiestromen per locatie inzichtelijk in kWh elektriciteit en M3 gas. Door het voorspellingsmodel in ons energiemanagementsysteem zien we snel waar onnodig energie of water verbruikt wordt, wat vervolgens in een concreet actieplan wordt omgezet om het verbruik te reduceren. Middels het bijhouden van een online logboek kunnen we precies volgen welke stappen er zijn gezet en welk effect dit met zich mee heeft gebracht. Op deze manier ondersteunen we Prisma om grote stappen te maken in haar verduurzaming.

Ontdek onze diensten

Neem direct contact met ons op:

Neem contact op met
Cas

Laat je gegevens achter en we helpen je op weg!

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
info@gydz.nl