De Milieu Platform Zorg (MPZ) CO2-reductietool en onze SmartScan Energie vormen een krachtig duo in het visualiseren van klimaatdoelstellingen in de zorg.
Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben vanuit het klimaatakkoord de taak om in 2030 met elkaar 50% CO₂ reductie te realiseren, op weg naar een CO₂ vrije bedrijfsvoering in 2050. Wij ondersteunen zorgorganisaties hierbij en brengen in kaart hoe en wanneer je moet investeren in energiebesparende maatregelen om de klimaatdoelen van 2030 en 2050 te halen.

Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben vanuit het klimaatakkoord de taak om in 2030 met elkaar 50% CO₂ reductie te realiseren, op weg naar een CO₂ vrije bedrijfsvoering in 2050. Ministerie en branches hebben hiervoor in 2018 de Green Deal Zorg 2.0 getekend.

Hierop aansluitend heeft Milieu Platform Zorg (MPZ) een handleiding gemaakt om individuele zorgorganisaties te ondersteunen bij het maken van hun eigen "routekaart CO₂ reductie bij zorgvastgoed". Deze CO₂ reductietool geeft op een overzichtelijke wijze weer wat de totale CO₂-reductie van een zorgorganisatie kan zijn. De tool biedt een ‘routekaart tot verduurzaming’ en kent een overzichtelijk dashboard om o.a. investeringen en besparingen te visualiseren. Om tot die investeringen te komen wordt gerekend met kosten kentallen van energiebesparende maatregelen.

Wij ondersteunen zorgorganisaties hierbij en brengen, onder andere voor Stichting Prisma, in kaart hoe en wanneer je moet investeren in energiebesparende maatregelen om de klimaatdoelen van 2030 en 2050 te halen. Dit doen we door een koppeling te realiseren tussen resultaten uit gebouwopnames en de CO₂ reductie tool van MPZ. Deze koppeling is ontstaan door de noodzaak om verder te kijken dan kosten kentallen in het bepalen van de kosten/baten van verduurzaming en de totale CO₂-reductie van een organisatie.

Door een koppeling te maken tussen onze en de MPZ CO₂ reductie tool is het mogelijk om resultaten uit een gebouwopname te koppelen aan de routekaart tot verduurzaming. Op deze manier geven we op detailniveau inzicht welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn per pand, wat ze kosten en kunnen besparen, en het effect van deze maatregel op de totale CO₂ uitstoot van de zorgorganisatie in 2030 en 2050.

Benieuwd hoe wij uw zorgorganisatie kunnen helpen met verdere CO₂ reductie? Neem vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Ontdek onze diensten

Neem direct contact met ons op:

Neem contact op met
Cas

Laat je gegevens achter en we helpen je op weg!

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
info@gydz.nl