5 tips om minimaal 10% gas te besparen

Het is hartje zomer en daardoor verbruiken we nu weinig gas. Toch is deze periode een uitgelezen moment voor het nemen van maatregelen om gasverbruik te verminderen!

Veel grote(re) organisaties hebben op dit moment nog niet veel last van de hoge gasprijs door gunstige inkoopcollectieven of langlopende contracten. Vanaf januari 2023 zal dit door veel organisaties veranderen door nieuwe, veel hogere, leveringstarieven.

Wie nu actie onderneemt kan een serieuze gasbesparing realiseren voor het komende stookseizoen. De specialisten van Gydz geven je 5 tips waardoor je minimaal 10% op je gasverbruik kunt besparen.

1. Start met energiemonitoring

Energiemonitoring geeft inzicht in de momenten waarop je onnodig gas verbruikt. In de zomer wordt er meer gas verbruikt dan je denkt door verkeerd ingestelde installaties.

2. Check de instellingen van de verwarming

In de meeste gebouwen is de verwarming afgesteld op optimaal comfort. Dat wil zeggen dat zowel de thermostaat als gebruikstijden vrij ruim staan ingesteld. In veel gebouwen kan dit beter worden afgesteld waardoor installaties efficiënter draaien. Het opnieuw inregelen kost relatief weinig en kan zomaar meer dan 5% gas besparen.

3. Investeer in (extra) isolatie

Nu is het moment om leidingwerk rondom de ketel en gebouwinstallaties te isoleren. Dit isolatiemateriaal kost weinig en heeft direct resultaat. Isoleer de leidingen in onverwarmde ruimtes het best!

4. Neem organisatorische maatregelen

Utiliteitsgebouwen zijn over het algemeen ruim ingericht. Door veel thuiswerken is de bezetting op kantoren veranderd. Denk nu na over efficiënt gebruik van je vloeroppervlak door tijdens de zomervakantie werkplekken opnieuw in te richten. Minder ruimtegebruik betekent ook minder stookkosten.

5. Kijk naar andere vormen van warmteopwekking

In gebouwen met bouwjaar na circa 1990 loont het om een hyride warmtepomp toe te passen. Hierdoor ben je minder afhankelijk van gas voor de verwarming van het gebouw. De levertijden van warmtepompen zijn flink opgelopen, dus nu bestellen is (waarschijnlijk) in 2023 geïnstalleerd.

Gydz helpt bij het uitvoeren van bovenstaande tips. Meer weten? Check onderstaande diensten of neem direct contact met ons op.

Ontdek onze diensten

Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Neem contact op met
Cas

Ja, ik wil weten hoe wij als zorgorganisatie ons vastgoed kunnen verduurzamen!

Ik meld me aan voor het seminar:

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
info@gydz.nl