Gemeente Oisterwijk

Verduurzamingsreis gemeente Oisterwijk

Gydz is gestart met een verduurzamingsreis bij de gemeente Oisterwijk om de huidige staat en de verduurzamingsmogelijkheden van het gemeentelijk vastgoed in kaart te brengen. Dit initiatief sluit naadloos aan bij de doelstellingen van het Klimaatakkoord, waarin Nederland streeft naar 55% CO2-reductie in 2030 en volledige CO2-neutraliteit in 2050.

Door slimme energiemonitoring inzicht in het energieverbruik

Verduurzamingsprojecten samenbrengen

De gemeente Oisterwijk had al diverse losse verduurzamingsprojecten in uitvoering, waaronder een grootschalig zonnepaneelproject en initiatieven die gefinancierd werden met DuMaVa-subsidies. Echter, er ontbrak een overkoepelend plan om deze projecten in een breder perspectief te plaatsen. Door de samenwerking met Gydz worden deze initiatieven nu geïntegreerd in een heldere strategie, waarbij de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed centraal staat.

Stappen van de verduurzamingsreis

Gydz heeft de verduurzamingsreis van Oisterwijk in verschillende stappen vormgegeven, waaronder:

  • Uitrollen van energiemonitoring en management: Door slimme energiemonitoring in te zetten, krijgt de gemeente inzicht in het energieverbruik van haar vastgoed en kan dit beter worden beheerd.
  • Opstellen van een visie en ambitie: Samen met de gemeente is een lange termijn visie opgesteld voor de verduurzaming van het vastgoed, passend bij de doelstellingen van 2030 en 2050.
  • In kaart brengen van verduurzamingspotentieel: Meer dan 30 gemeentelijke gebouwen zijn onder de loep genomen om het potentieel voor verduurzaming te identificeren.
  • Ondersteunen bij prioritering van projecten: Door gebruik te maken van tools zoals het Energiekompas en de CO2-reductietool van Gydz, is de gemeente ondersteund in het prioriteren van verduurzamingsmogelijkheden. Hierbij zijn ook andere lopende trajecten, zoals het zonnepaneelproject, meegenomen.

Samenwerking voor een duurzame toekomst

Met de verduurzamingsreis helpt Gydz de gemeente Oisterwijk om een samenhangend overzicht te krijgen van haar vastgoed en het bijbehorende verduurzamingspotentieel. Hierdoor kan de gemeente haar klimaatdoelstellingen beter verwezenlijken en verschillende projecten integreren om efficiënt naar 2030 en 2050 toe te werken.

Aanvullende ondersteuning

Naast het verduurzamingstraject heeft Gydz ook geholpen met aanvullende diensten, zoals het indienen van de Informatieplicht, het opstellen van energielabels en het indienen van een DuMaVa-subsidieaanvraag inclusief maatwerkadvies. Bovendien is er slimme tussenbemetering geplaatst voor een nog betere energiemonitoring.

Met deze integrale aanpak zet de gemeente Oisterwijk een grote stap richting een duurzamer en toekomstbestendig vastgoedportfolio. Gydz is trots om hieraan bij te dragen.

Hier meer over weten?

Neem contact op met
Rob

Of nemen wij contact op?

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
[email protected]