GGz Breburg

Energiemanagement Centrum voor senioren in Tilburg

Energiemanagement voor een energiezuiniger vastgoedportfolio

GGz Breburg wil haar huidige vastgoedportfolio energiezuiniger maken om zo CO₂-uitstoot, verbruik en kosten te reduceren.

Het resultaat: een besparing van 5% op elektraverbruik en een terugverdientijd binnen 3 jaar!

Aan de Korvelseweg 187 in Tilburg heeft GGz Breburg een Centrum voor senioren met psychiatrische problemen. Door een grondige verbouwing van dit voormalige schoolgebouw is een sfeervolle, toegankelijke omgeving gecreëerd, met ruimtes voor verblijf, groeps- en individuele behandeling. 

Om een start met verduurzaming te maken heeft GGz Breburg een EED-audit laten uitvoeren. Eén van de maatregelen uit deze EED-audit is energiemonitoring. GGz Breburg geeft invulling aan deze maatregel door het actief monitoren van het energieverbruik op de locatie aan de Korvelseweg. Om dit te realiseren zijn er twee submeters geplaatst die in totaal 11 groepen monitoren. Daarnaast worden hoofdmeters uitgelezen om het totaalverbruik in kaart te brengen.

Het gaat hierbij niet alleen om de monitoring van het huidige energieverbruik maar ook om het identificeren van bespaarpotentieel en energiebesparende maatregelen.

De ervaring is dat met uitsluitend energiemonitoring, minimaal 5% besparing zal worden gerealiseerd. Hiermee ligt de terugverdientijd van energiemanagement voor deze locatie tussen de 2 en 3 jaar.

Hier meer over weten?

Neem contact op met
Cas

Of nemen wij contact op?

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
info@gydz.nl