Servicebureau Kinderopvang

Binnenklimaatmonitoring in de kinderopvang

Hoger comfort en voldoen aan wet- en regelgeving

Servicebureau Kinderopvang wil graag inzicht in temperaturen en prestaties van haar kinderopvangverblijven. Enerzijds om te voldoen aan de strenge wet- en regelgeving rondom de ventilatie-eisen kinderopvang (per april 2017), maar nog veel belangrijker om het comfort van de kinderen en medewerkers te verhogen.

Het resultaat: binnenklimaatmonitoring om een gezonde omgeving voor kinderen te garanderen.

Er worden 17 locaties gemonitord met in totaal ruim 100 draadloze sensoren. Alle resultaten worden weergegeven in het Gydz binnenklimaatportaal. Het portaal geeft inzicht in het verloop van temperatuur en CO₂ , en geeft overschrijdingen weer in een logboek. Door middel van een zelf ontwikkelde klimaatscore zien we direct hoe de locaties ervoor staan en waar (nu) problemen zijn. Ook wordt ons energiemanagement portaal gebruikt voor de analyse van energieverbruik om de prestaties van locaties te analyseren.  

Resultaten

  • Door het portaal kan Servicebureau Kinderopvang de momenten herkennen wanneer er een overschrijding plaats vindt of gaat vinden. Hierdoor kan er direct aansturing gegeven worden op locaties om eerder of anders te ventileren. Ook blijkt door monitoring van de locaties dat het binnenklimaat in groepsruimtes problemen in slaapkamers kan voorkomen. 
  • Binnenklimaatmonitoring helpt daarnaast om de prestaties van klimaatinstallaties te toetsen waardoor onderhoudspartijengerichter kunnen worden aangestuurd.
  • Op één van de locaties bleek de ruimtetemperatuur erg warm te zijn (gem. rond 22 C), ook in de weekenden. Door hier de installaties anders in te stellen (lagere temp, andere kloktijden) heeft het servicebureau aanzienlijk energie kunnen besparen.

Hier meer over weten?

Neem contact op met
E-mail
Telefoon

Of nemen wij contact op?

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
info@gydz.nl