Verplichte CO₂ metingen onderwijs: Hoe zit het precies?

Gydz heeft de belangrijkste uitgangspunten voor de aanschaf van CO₂ meters op een rijtje gezet. Hier vind je een overzicht van de verwachte hoogte van de subsidie, de manier waarop deze wordt uitgekeerd en waar een CO₂ meter aan moet voldoen.

Welke vergoeding komt er beschikbaar?

De minister van onderwijs, cultuur en wetenschap (OCW) heeft 17,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanschaf van CO₂ meters. Er zijn circa 115.000 klaslokalen in het primair en voortgezet onderwijs in Nederland. Een simpele rekensom leert dat er € 150,- per lokaal beschikbaar is.

Hoe wordt deze vergoeding uitgekeerd?

De vergoeding voor CO₂ meters wordt verrekend in de lumpsum vergoeding naar scholen. In een brief aan de tweede kamer stelde minister Wiersma op 3 feb dat de vergoeding van de aanschaf van binnenklimaatsensoren dit jaar (2022) plaats zal vinden. Sensoren die reeds zijn aangeschaft worden tevens vergoed.

Waar moet een CO₂ meter aan voldoen?

De organisatie Ruimte OK heeft een richtlijn opgesteld waar een CO₂ meter aan moet voldoen. Het ministerie van OCW verwijst naar deze richtlijn in de aankondiging van verplichting van CO₂ meters in klaslokalen. De Gydz ClimaPro sensor voldoet aan deze eisen.

Ontdek onze diensten

Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Neem contact op met
Cas

Ja, ik wil weten hoe wij als zorgorganisatie ons vastgoed kunnen verduurzamen!

Ik meld me aan voor het seminar:

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
info@gydz.nl