BREEAM-NL
BREEAM-NL

BREEAM-NL

BREEAM staat voor “Building Research Establishment Environmental Assessment Method” en is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van nieuwe en bestaande gebouwen te analyseren en te verbeteren.

Bij steeds meer bouwprojecten hebben opdrachtgevers de ambitie om een BREEAM-NL-certificaat te behalen. BREEAM-NL geeft inzicht in de duurzaamheid van het project. Onafhankelijke experts en assessoren beoordelen of er genoeg duurzame prestaties (credits) zijn gerealiseerd voor toekenning van het certificaat. Dit wordt uitgereikt door de Dutch Green Building Council (DGBC) voor zowel een ontwerp als voor een oplevering van een nieuwbouw- of renovatieproject.

BREEAM-NL geeft inzicht in de duurzaamheid van een project.

Voordelen van BREEAM-NL

  • Meerwaarde van vastgoedobjecten;
  • Fiscale voordelen;
  • Internationaal erkend keurmerk voor duurzaamheid;
  • Bijdrage aan een beter milieu;
  • Bijdrage aan een beter bedrijfsimago.

De aan BREEAM-NL verbonden beoordelingsmethodiek is omschreven in de BREEAM-NL-richtlijn 2020. Elke credit levert punten op. Er zijn in totaal wel meer dan 100 credits, verdeeld over negen hoofdcategorieën met ieder een eigen wegingsfactor. Een BREEAM-assessor beoordeelt of er in het project voldoende punten zijn behaald. Op het certificaat staat ook een kwalificatie vermeld in het aantal sterren: één ster staat voor ‘pass’ en vijf sterren staan voor ‘outstanding’.

Download

Hoe wij kunnen helpen met het behalen van het BREEAM-NL certificaat

Met onze producten en diensten kunnen wij bijdragen aan het behalen van het BREEAM-NL-certificaat in de volgende onderdelen:

BREEAM -NL Nieuwbouw en renovatie 2020 V1.0

  • Thermisch comfort (HEA 04);
  • Energie (ENE 2).

Daarom Gydz

Onze kracht is het vereenvoudigen van complexe vraagstukken naar begrijpelijke taal. Wij helpen bij het realiseren van een duurzaam en comfortabel gebouw door monitoring en advies op maat.